REUTERS HAVE, RÆKKEHUSE

TYPE: 7 Rækkehuse
STØRRELSE: 813 m2
STED: Brønshøjholmsallé, Brønshøj
KLIENT: Privat investor
SAMARBEJDSPARTNERE: Tom Pedersen & Co Aps
STATUS: Opført

 

Reuters Have er en rækkehusbebyggelse på 7 huse som ligger i Brønshøj, København. Rækkehusene er i 2 etager + kælder. I stueplan ligger køkken/alum ved indgangen, badeværelse, samt stue. På 1 sal ligger 3 værelser samt badeværelse. For at skabe en sammenhængende moderne og lys bolig er der valgt at binde de 2 etager sammen med et dobbelthøjt rum. Dette giver mulighed for f.eks en arbejdsplads eller hyggekrog på 1 sal med forbindelse til entreen/køkkenet.

Husene har uderum på begge sider af boligen, mod vejen fortsætter husets vægge ud og favner et lille østvendt gårdrum som på denne måde visuelt bliver en del af huset. På havesiden er der en vestvendt terrasse og en lille græsplæne

Grundens terræn er skrånende, så for at optage det faldende terræn ligger hver bolig på sit eget niveau. Taget på hver bolig har forskellig højde som optager springet mellem boligerne, så man opnår en harmonisk sammenhængende facade. Samtidigt giver de skrånende tagformer mod syd mulighed for at solceller placeres optimalt. Tagformen giver også mulighed for at trække flot nordlys ind i midten af boligen over de dobbelthøje rum.

Der er i facaderne arbejdet med en forskydning, så dele af facaden ligger længere inde. Den del af facaden der ligger inde er primært glasfacade, derved skabes på samme tid gode lysforhold i bygningen samtidig med at man står i tørvejr ved indgangspartiet. Denne forskydning giver samtidigt en mere findelt facade der passer til områdets mindre skala som man finder i f.eks kviste og karnapper.

Bjarne Reuter har givet lov til at vi måtte opkalde denne lille del af Brønshøj efter ham.

04.04.2013 Områdeplan Rettet Skole