Ee Arkitekter Villaitrae Aften

Villa i træ

TYPE: Ny villa 
SAMARBEJDSPARTNERE: Regnestuen rådgivende ingeniør
FOTOGRAF: Andreas Mikkel Hansen
ÅR:
2011

Link: https://bobedre.dk/boliger/sommerhuse/odINK:sherred-et-traesommerhus-i-roervig

Sommerhuset ligger på en smuk grund med havudsigt.
Huset består af er en række ”æsker” der skyder sig ud mod havet, nogle private nogle semi-private og nogle som en åben struktur der indrammer udsigten. “Æsken” er brugt da den er åben i enderne, hvilket gjorde det muligt at få udsigten mod nordøst og samtidig solen mod syd/vest ind i rummene.

Hver ”æske” har sin egen rumdimension og loftshøjde, hvilket er med til at definere husets funktionelle zoner selvom de i gulvplan flyder sammen. Selvom rummene hver for sig er forholdsvis små, får kiggene mod de tilstødende rum og udsigten, rummene til at virke store. Rummenes dimensioner er nøje afstemt efter funktion og er med til at skabe en rolig og en rar atmosfære i bygningen.

Huset er lavet i cedertræ som får lov til at patinere sølvgråt, hvilket får huset til på en naturlig måde at falde smukt ind i landskabet og kræver ingen vedligehold.

Ee Arkitekter Villaitrae02
Ee Arkitekter Villaitrae Anokomst2

” DET ER EN NATURGRUND, SOM VI ALTID HAR SAT PRIS PÅ, OG VI VILLE GERNE BEVARE DEN SÅ MEGET SOM MULIGT. VI ØNSKER IKKE ET HUS MED EN HAVE, MEN VIL LADE NATUREN PASSE SIG SELV OMKRING HUSET. OG SÅ VILLE VI SELVFØLGELIG GERNE HAVE EN MASSE UDSIGT OG KUNNE SE VANDET, FORTÆLLER KAREN. SOLEN ER FOR DET MESTE BAG HUSET, OG DET STILLEDE KRAV TIL ARKITEKTUREN, HVIS FORNEMSTE OPGAVE BLEV AT FØRE DAGSLYSET IGENNEM SOMMERHUSET OG LADE UDSIGTEN TIL HAVET OG NATUREN FOLDE SIG UD.”

Citat: Bygherre

Ee Arkitekter Villaitrae Indeude
Ee Arkitekter Villaitrae Koekkenalrum
Ee Arkitekter Villaitrae04
Ee Arkitekter Villaitrae Have Gabioner
Ee Arkitekter Villaitrae Gaardhave
Ee Arkitekter Villaitrae03