Ee Arkitekter Villaitrae Aften

Villa i træ

TYPE: Ny villa
SAMARBEJDSPARTNERE: Anders Strange Ingeniør
FOTOGRAF: Laura Stamer
ÅR:
2021

Grunden på Traneholmen i Birkerød er ganske speciel da den er meget skrå, kuperet og samtidigt på en måde vender solmæssigt forkert, så bakken skygger for vejen og huset. I hvert fald for det hus der lå der før. Haven, der er en smuk naturgrund med et fortidsminde i baghaven, ligger oppe på bakketoppen og var før ret utilgængelig.

Husets design tager udgangspunkt i grundens udfordringer og får vendt grundens modstand til rumlige oplevelser. Man ankommer til huset i den dobbelthøje hall og ser op ad trappen mod stuen og udgangen til træterrassen der placeres oppe på haveniveau. Fra hallen går man ind i køkkenalrummet hvis geometri med det skråtag leder ens blik ud i gårdhaven og op mod haven og sollyset.

Bygningen både lægger sig op på bakken med en terrasse der giver adgang til haven, ligesom at gårdhaven danner et hul i bakken hvorfra man har adgang fra stueetagen. Bygningen kommer på denne måde tættere på landskabet og bygning og haverum flettes sammen.

Huset er opført som trækonstruktion med cedertræsbeklædning der patinerer sølvgrå. Det står flot sammen med de grå vinduer, fliserne i alrummet og gårdhavens udendørs gabionvægge. Gråt, men stadig med forskellighed og varmetoner. Udover at bruge bæredygtige materialer, varmepumpe, solceller, etc. har huset opnået ikke at bruge mere energi end et passivhus.

Ee Arkitekter Villaitrae02
Ee Arkitekter Villaitrae Anokomst2
Ee Arkitekter Villaitrae Indeude
Ee Arkitekter Villaitrae Koekkenalrum
Ee Arkitekter Villaitrae04
Ee Arkitekter Villaitrae Have Gabioner
Ee Arkitekter Villaitrae Gaardhave
Ee Arkitekter Villaitrae03