20190515 Cafe Ombygning Updated Side 08

SOLRØD IDRÆTSCENTER

TYPE: Idræt, Bygherrerådgivning, brugerinddragelse og ombygning af café og køkken
SAMARBEJDSPARTNERE: Kim Olson rådgivende ingeniører, DK2 bygherrerådgivere
ÅR: 2018 -nu

I 2018 påbegyndte Solrød Kommune et projektforløb angående fremtidens idrætsfaciliteter i Solrød Kommune med fokus på området ved Solrød Idrætscenter (SIC). Tegnestuen har således været rådgiver på tre delopgaver: Brugerinddragelse og Programmering, Hjerterummet og Byggeprogram


BRUGERINDDRAGELSE OG PROGRAMMERING
Tegnestuen faciliterede i foråret 2018 et brugerinddragelsesforløb over tre workshopaftener hvor ønsker til fremtidens aktivitets- og idrætsliv i Solrød var temaet. Gennem dialog, diagrammer, scenarier og budgetoverslag blev der peget på et scenarie B som brugernes ønske til fremtidens idrætsfaciliteter i Solrød. Scenarie B indeholdt en ny idrætshal med en 20 X 40 m bane, en springgrav, en mindre multisal, depoter og omklædningsrum.


HJERTERUMMET
I brugerinddragelsesforløbet pegede mange brugere også på manglen af fællesområder, mødesteder for de unge, mødelokaler og lokaler for fælles arrangementer. Scenarie B pegede således også på at det gamle restaurationslokale mellem svømmehal og Hal A skulle genetableres som caféområde. Denne idé blev igangsat allerede i 2019 med titlen “Hjerterummet”. I dag er der etableret nyt køkken, caféområde samt mødelokale med E+E som rådgivere på ombygning og inventarprojekt.


BYGHERRERÅDGIVNING
I forlængelse af denne proces blev der i foråret 2021 igangsat en opfølgning på brugerinddragelsen fra 2018 hvor selve 20 X 40 hallen var i centrum, samt ønsker til multihal, omklædning og depoter. Denne proces mundede ud i et Arkitektonisk Byggeprogram som konkurrenceprogram for den nye hal udbudt i totalentreprise. E+E har sammen med DK2 faciliteret bedømmelsen af de indkomne forslag.